Hur man hängmattecampar

by
hängmattecamping

I åratal har campare och backpackers valt tältet som skydd för natten. Den enkla hängmattan är dock ett lockande alternativ – och ett alltmer populärt sådant. Om du har njutit av att koppla av i en hängmatta kan det vara dags att prova att campa i en hängmatta. I den här artikeln svarar vi på frågan ”vad är hängmattcampering” och talar om vad du behöver för att lyckas sätta upp din hängmatta för camping.

Vad är hängmattecamping?

Hängmattecamping innebär helt enkelt att du byter ut ditt typiska tält till förmån för en hängmatta och några användbara tillbehör där du bekvämt kan sova utomhus över natten. Många backpackers och bikebackers gillar att campa med hängmattor eftersom de är så lätta och tar liten plats i packningen. Hängmattecampare har också en högre utsiktspunkt och slipper det obehag som det innebär att sova på sluttande eller stenig mark. Det räcker med ett par rejäla träd.

Vad du behöver för hängmatteläger

Du kan skapa en DIY-anläggning för camping (eller backpacking) genom att lägga till komponenter till din nuvarande hängmatta, eller genom att köpa ett färdigförpackat hängmattentält som innehåller de flesta av nedanstående artiklar:

  • En hängmatta, om du inte redan har en.
  • Ett upphängningssystem med breda (trädvänliga) remmar.
  • Ett isolerande undertäcke eller ett liggunderlag (säljs separat från tältsystem).
  • En regntäcke.
  • Ett insektsnät.

Handla hängmattor och tillbehör till hängmattor

Det är möjligt att avstå från regntältet, insektsnätet och/eller undertäcket, även om det är bra att ha dem nära till hands om förhållandena kräver det. Även om dessa (och andra) tillbehör ofta fungerar med flera hängmattemärken och modeller måste du dubbelkolla kompatibiliteten om du bygger upp din egen hängmattecampinguppsättning.

You may also like

Leave a Comment