Bästa båtelektroniken att ha ombord

by
båtelektronik

Världen av båtprylar blir bara mer och mer innovativ. Du skulle lätt kunna tillbringa en hel dag i teknikavdelningen i en båtbutik (och det skulle vara en bra dag). Men vilken elektronik behöver du på din båt? Vi har sammanställt de viktigaste båtprylarna att ha ombord.

Oavsett om du gillar att fiska, kryssa eller ge dig ut på äventyr över natten så går den bästa båtelekroniken att köpa online hos Moory.se

Det viktigaste inom båtelektronik

Att ha några båtprylar ombord, från en kompass till en VHF-radio, tjänar många syften. De kan hjälpa dig att navigera och kommunicera oavsett vilken situation du befinner dig i på vattnet. Varje båt kan dra nytta av att ha följande båtprylar:

Kompass

Hur mycket du än älskar tekniska prylar är det inte alltid de hjälper dig i en knivig situation, särskilt inte om du befinner dig utom räckhåll. Så du kommer att vara glad att du har en pålitlig kompass ombord när allt annat misslyckas.

Djupmätare

Få saker förstör en dag på vattnet snabbare än att gå på grund. Att installera en djupmätare håller dig, dina gäster och din båt säkra och glada. Dessa är också särskilt praktiska när du åker båt i konstgjorda sjöar som kan ha dolda undervattenshinder som trädstubbar.

GPS och radar

Oavsett om du installerar en marin GPS i instrumentpanelen eller använder en app på din telefon kommer de att hjälpa dig att veta hur du ska ta dig dit du ska. Och, ännu viktigare, hur du kommer tillbaka! Det är aldrig en dålig idé att hålla utkik efter andra båtar, stora fartyg och land.

VHF-radio

Oavsett om den är handhållen eller monterad behöver du en ombord för att säkert kunna kommunicera med andra båtförare och kustbevakningen om det behövs. Det är heller aldrig en dålig idé att ha en reserv-VHF-radio. Om du kryssar långt från land eller utforskar okända vatten kan en handhållen VHF-radio vara en livräddare.

Icke nödvändiga men coola båtprylar att ha ombord

Viss båtelektronik är inte nödvändig, men den kan göra ditt liv på sjön mycket enklare, särskilt om du gillar att göra längre resor.

  • Övervakning av ankardrag: Håll ett öga på saker och ting när du kastar ankar. De flesta GPS-system har den här funktionen inbyggd, eller så kan du ladda ner en app till din smartphone.
  • Ekolod för fiskspårning: Om du installerar ett ekolod för fiskfångst blir det mycket enklare att fånga din middag.
  • AIS-mottagare: Vet när du befinner dig i närheten av större båtar och fartyg.
  • Autopilot: Ibland, på en lugn och klar dag, är det skönt att ställa in kursen och luta sig tillbaka.
  • Stabilisatorer för båtar: Dessa kan vara dyra att köpa och installera, men du kommer att vara glad att du har dem ombord när du ankrar på en tuff dag.
  • EPIRB: En positionsindikerande radiofyr är något du hoppas att du aldrig kommer att behöva använda, men den är bra att ha i händelse av en nödsituation.
  • Satellitinternet/telefon: Praktiskt att ha i händelse av en nödsituation.
  • Satellit-TV: Vem säger att du måste missa den stora matchen bara för att du är på båten?
  • Ekolod: Se var fiskar, valar och sjunkna fartyg finns.
  • Vindmätare: Seglare kommer att älska att ha information om vindhastigheten i realtid nära till hands.

När det kommer till kritan är de bästa båtprylarna de som du använder mest.

You may also like

Leave a Comment